BIODESIGN технология

басейни BiodesignСтъпка 7
Стъпка 1 Изкоп за басейн BiodesignСтъпка 1
Поставяне на предпазни гео-текстилни материалиСтъпка 2
Полагане на водоустойчива EPDM мембранаСтъпка 3
Полагане на структурната мрежа за основа
Полагане на грубия слой на структурната настилкаСтъпка 5
Полагане на междинната структурна мрежаСтъпка 6
Полагане на финален повърхностен слой басейн
Полагане на финален повърхностен слой басейн
Описание

        Технология

Сърцето на иновативната Biodesign технология е нейния международно патентован процес на изграждане. Biodesign технологията е пример за високи постижения на произведения на италианския дизайн на световния пазар. Процедурата по изграждане на Biodesign басейните включва следните 7 стъпки:

1-ва стъпка – Оформяне и изкопаване
По време на изкопа, басейна е оформен директно в земята с различна дълбочина, включително плажове и подводни зони за сядане. (Различно от това, което се случва в строителството на традиционните басейни, където изкопа е по-голям от завършения накрая басейн, в резултат на засипване.) След като е завършен изкопа се позиционира системата за циркулация на водата.

2-ра стъпка – Поставяне на предпазни гео-текстилни материали
След като са позиционирани необходимите хидравлични компоненти за правилното функциониране на системата за филтрация, се полага защитен слой от гео-текстилен материал с цел защита на EPDM хидроизолация слой от възможните щети, причинени от остри камъни или корени в рамките на изкопа.

3-та стъпка – Полагане на водоустойчива EPDM мембрана
Водоустойчивата мембрана EPDM е разстлана върху гео-текстилния материал. Нейната висока степен на еластичност предпазва конструкцията на басейна от всяко движение на земята, без да претърпи щети или загуба на вода. На този етап се монтират връзките за всички дюзи, сифони и скимери на системата за циркулация на водата.

4-та стъпка – Полагане на структурната мрежа за основата
Първата структурна мрежа за консолидирането на грубия слой се поставя върху EPDM мембраната.

5-та стъпка – Полагане на грубия слой на структурната настилка
Естествен гранулиран кварц смесен с нетоксични смоли се полага ръчно върху цялата площ на повърхността на басейна.

6-та стъпка – Полагане на междинната структурна мрежа
След като първият слой от гранулиран камък е изсъхнал, се полага втората структурна мрежа за консолидирането на финалния слой.

7-ма стъпка – Полагане на финалния повърхностен слой на структурната настилка
Гранулирания камък във цвят и материал по избор на клиента се смесва за финалния слой с нетоксични смоли и се полага на ръка върху цялата повърхност на басейна. След леко шлифоване на повърхността, се нанася окончателен слой от нетоксична смола.

Предимства
Никакви строителни дейности като кофраж, армировка или отливане на бетон не са необходими за реализацията на Biodesign басейна: операции, които не само не щадят околната среда, не само че са много продължителни във времето, но също така са и предмет на разрешителни за строеж, които често е трудно да се получат. Времето за изпълнение в зависимост от размера на Biodesign басейна е около една седмица. Резултатът е напълно персонализиран басейн, уникален по форма, функция и елегантност, с минимално въздействие върху околната среда, не само по време на етапа на строителството , но също и по време на употреба, благодарение на методите на филтриране и дезинфекция, настроени за свеждане до минимум на замърсяването ( MagnaPool TM ). Друга силна силна страна оценявана от клиентите на Biodesign е свързана със сезонния аспект: благодарение на патентованата Biodesign структурна технология, нашите басейни акумулират топлина: в резултатат на специалната структурата на басейна се намалява обема вода в съотношение към площта, загряването на водата е по-бързо, средно с около 4 градуса повече от класически басейн с такива размери. В допълнение, каменната повърхност на басейна поглъща топлината и я предава на водата, загряването е естествено и значително намалява разходите за поддръжка. При студено време традиционните басейни са неизползваеми или покрити с покривала: Biodesign басейните приемат характеристиките на естествените езера, следвайки сезонните промени в градината или околната среда. По тези и много други причини, Biodesign технологията е все по-оценявана, не само от частни клиенти, но също така и от бутикови и големи хотели, големи обществени съоръжения , голф игрища и жилищни комплекси . Biodesign - революционен патент, който след създаването си промени самата концепция за басейните.

Google+
уебсайт дизайн за камини, басейни, сауни, джакузи от: